SERVICII DENTARE

Mai jos iti prezentam lista cu serviciile dentare oferite de SMART FAMILY CLINIC Bucuresti
Pentru programari sau informatii suplimentare suna la 0744.375.486

SERVICII STOMATOLOGICE

SMART FAMILY CLINIC

 

CONSULATATIA SI INTOCMIREA PLANULUI DE TRATAMENT

Consultatia stomatologica reprezinta primul contact al pacientului cu medicul stomatolog. In urma acesteia, medicul pune un diagnostic sau mai multe si stabileste un plan orientativ de tratament. Pentru diagnosticul/diagnosticele certe este nevoie uneori si de examene suplimentare, cum ar fi: amprente pentru modelele de studio, fotografii intra si extra-orale, radiografii dentare, computer tomograf (in cazul interventiilor chirurgicale, implantologie). Pentru ca suntem in pas cu noile reguli de protectie a datelor cu caracter personal , SMART FAMILY CLINIC respecta regulile de confidentialitate si de prelucrare a datelor dumneavoastra cu mare atentie.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

PROFILAXIA

Profilaxia dentara este cea mai simpla si ieftina metoda de tratament. Profilaxia consta dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale. Echipa noastra de medici și de asistente vă pot oferi sprijin și informații privind igiena corectă a dinților.
O bună igienă orală este importantă atât din punct de vedere estetic, cât și pentru starea generală de sănătate. O igienă dentară precară poate conduce la probleme medicale complexe precum boala gingiilor, infecții, pierderea osului din maxilare, boli de inimă, accidente vasculare, cerebrale etc. Vizitele regulate la medicul stomatolog previn aceste probleme și te ajută la menținerea unei bune igiene dentare.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre profilaxia dentara nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

ESTETICA DENTARA

Esatetica dentara reprezinta orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator dar si sanatos.
Estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe specialitati stomatologice care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare si/sau a gingiilor si tesuturilor moi din cavitatea bucala. Aceste proceduri sunt:

ALBIREA DENTARA
Albirea dintilor este cel mai cunoscut si folosit procedeu de estetica dentara. Potrivit unei definitii acceptate de majoritatea specialistilor, albirea dentara restabileste culoarea naturala a dintilor sau “albeste” dintii dincolo de aceasta.
In prezent, exista multe metode de albire a dintilor, unele dintre ele oferite si in magazine sau farmacii. Cu toate acestea, cea mai indicata optiune este albirea supervizata de medicul stomatolog.
Cate metode de albire dentara exista?
Metodele de albire includ albirea la cabinetul stomatologic, albirea dintilor acasa precum si alte metode oferite in farmacii, magazine, saloane de infrumusetare etc.
-Albirea dintilor la cabinetul stomatologic
-Albirea activata de o sursa de lumina
Acest tip de albire este realizata de catre medicul dentist la cabinetul stomatologic. Tehnica consta in aplicarea unui gel de albire pe suprafata dintilor care este apoi expus unui fascicul luminos (care poate fi o lampa cu halogen sau un fascicul laser).
Albirea profesionala OPALESCENCE XTRA BOOST
Are un mecanism propriu de gel cu un procent de 38% de peroxid de hidrogen. Conținutul în peroxid este mai ridicat iar gelul nu necesita fotoactivare.

Avantaje:
-timp redus de tratament;
-efecte vizibile imediat;
-metoda ofera protecția gingiilor și a mucoaselor labiale (buze) și jugale (obraji);
-tratamentul este realizat sub controlul medicului stomatolog sau al asistentului de profilaxie;

Albirea dintilor acasa
Produsele de albire recomandate pentru folosirea acasa includ geluri de albire, paste de dinti, solutii de albire, gume de mestecat si altele. Gelurile de albire pentru acasa sunt cele mai eficiente dintre acestea si, din acest motiv, cel mai des folosite dar recomandam ca inainte de folosirea acestora sa consultati medicul stomatolog;

Gelurile de albire
Gelurile de albire pentru acasa se introduc in gutiere de albire care se aplica pe dinti pentru o anumita perioada de timp (care depinde de concentratia gelului).
Gutierele de albire sunt forme din plastic care se potrivesc peste arcadele dentare. Gutierele sunt realizate individual la cabinetul stomatologic de catre tehnicianul dentar dupa o amprenta realizata de medicul stomatolog.
Cat dureaza tratatmentul de albire?
In functie de metoda aleasa, intre 30 si 90 de min – albirea in cabinet- pana la 14 zile – albirea acasa, cu gelul in gutiere.
Cat dureaza efectul tratamentului de albire?
Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și pâna la 2 ani, menținerea acesteia fiind influențat de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă cu regularitate alimente și băuturi colorante).
Înainte de realizarea de albire dentară, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie sa fie curat și sănătos. Tratamentul de igienizare dentară este premergător oricărui alt tratament stomatologic.
Care pot fi efectele secundare (riscurile) albirii dentare?
Cele mai intalnite reactii secundare care pot aparea in urma unui tratament de albire sunt cresterea sensibilitatii dintilor si iritatii minore la nivelul gingiei. De obicei, asemenea reactii sunt minore si dispar la cateva zile dupa intreruperea tratamentului. Este important ca pacientii sa consulte medicul stomatolog inainte de debutul procedurii deoarece anumite situatii pot contraindica (temporar) inceperea tratamentului (sensibilitate dentara crescuta, retractia gingivala, gingivita, obturatii sau lucrari dentare defectuoase).
Albirea nu influenteaza culoarea “plombelor” din compozit sau a altor restaurari dentare.
Expunerea prelungita a dintilor la agentii de albire poate afecta smaltul dintilor. Albirea dintilor nu este recomandata la copii sub 16 ani sau la femei in perioada de alaptare.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre albirea dentara nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

FATETELE DENTARE

Pentru că transformă complet zâmbetul, fațetele dentare sunt cel mai popular și apreciat tratament de estetică dentară din lume.
Fațetele dentare sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate, realizate din materiale care arată ca smalțul natural al dinților tăi. Cu ajutorul lor, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară corectează multe imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum forma, spații interdentare mici, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.
Fatetele dentare sunt lucrari protetice rezistente care pot avea o durata destul de lunga de viata. Ca si la orice alt tip de restaurare dentara, igiena orala minutioasa si controalele periodice sunt conditii obligatorii pentru ca fatetele sa aiba un prognostic cat mai bun.
Ca si accidente ce pot aparea, putem aminti fractura sau ciobirea fatetelor. Pentru a diminua riscul, este indicat sa se evite muscarea de alimente si obiecte dure.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre fatetele dentare nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

OBTURATII DENTARE FIZIONOMICE

Obturatia dentara reprezinta “plomba” folosita pentru a reface lipsa de structura dentara in urma formarii cariilor sau a altor cauze.
Obturatia dentara fizionomica fotopolimerizabila este o obturatie realizata din materiale estetice, de culoarea dintilor naturali, care se aplica si se intaresc prin folosirea unui fascicul de lumina generat de o lampa foto, care polimerizeaza materialul.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre obturatiile dentare fizionomice nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

COROANELE DENTARE

Coroanele dentare sunt lucrari dentare (mai precis protetice) care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte.
Coroanele dentare sunt solutia ideala in cazul unor obturatii mari (cu risc de fractura dentara) , in cazul dintilor colorati in urma tratamentului endodontic sau in cazul unor reabilitari fizionomice a dintilor frontali atunci cand fatetele nu sunt indicate.

Tipuri de coroane dentare:
Coroanele Metalo-Ceramice:  Restaurează aspectul coronar al dinţilor frontali şi laterali, care prezintă modificări de formă şi volum, datorită lipsei de substanţă produse de carie, displazii, fracturi şi abraziuni.
Restaurează aspectul cromatic al coroanelor dinţilor devitali (tratati endodontic).
Contraindicaţiile coroanei mixte metalo-ceramice sunt reprezentate de aspectul coroanei dinţilor naturali. Toate coroanele care sunt cu volum redus, nu pot beneficia de acoperirea cu o coroană mixtă, deoarece suprafeţele laterale nu sunt eficiente pentru obţinerea retentivităţilor coroanei de acoperire pe bontul dentar (dintele slefuit)
Coroanele dentare Integral Ceramice:
Este confectionata in intregime din ceramica, fara schelet metalic sau de zirconiu. Se foloseste in zonele din fata ale cavitatii bucale (incisivi in special) in cazurile in care pretentiile estetice sunt foarte ridicate.
Are o tehnologie sofisticata de prelucrare, necesitand ceramici speciale, extrem de scumpe. Este, alaturi de coroana cu schelet de zirconiu, cea mai scumpa coroana dentara. Rezultatele estetice sunt excelente.
Coroanele dentare din Zirconiu:
Zirconiul este un material care a aparut recent si a revolutionat stomatologia. Datorita proprietatilor exceptionale, acesta poate fi folosit in mai multe scopuri. Pentru prelucrare, este nevoie de sisteme computerizate extrem de sofisticate.

Zirconiul este un un material ceramic de culoare alba care se prezinta sub forma de blocuri de diverse forme si marimi. In stomatologie nu se foloseste zirconiul pur, ci o combinatie chimica a acestuia numita oxid de zirconiu.
Care sunt proprietatile zirconiului?
Este extrem de rezistent si de dur. Este practic cel mai rezistent material folosit in stomatologie pana la aceasta ora.
Fiind o ceramica de culoare alba cu o transluciditate caracteristica, lucrarile pe baza de zirconiu vor avea o estetica deosebita pentru ca nu vor contine nici un fel de metal.
Ca si aurul, este extrem de biotolerabil, nu are efect alergic si, nefiind metal, nu corodeaza.
Fiind executate cu sisteme computerizate, lucrarile pe baza de zirconiu sunt de o precizie desavarsita.
Atat materialul in sine cat si aparaturile necesare prelucrarii lui conduc la obtinerea unui cost final relativ ridicat.
Coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu
Coroana ceramică pe suport de zirconiu prezintă o mulțime de avantaje de care dintre care amintim pe cele mai importante:
zirconiul este un material de culoare albă, prin care lumina poate să pătrundă cu ușurință, așadar poate să ofere un rezultat final mult mai estetic decât cel oferit de coroanele metalo-ceramice. Astfel, dacă vom privi o coroana ceramică pe suport de zirconiu alături de un dinte natural, vom constata că nu exista nici o diferență;
datorită proprietaților oferite de zirconiu, o astfel de coroană este mult mai rezistentă și prin urmare poate face fața și mâncărurilor care sunt mult mai greu de mestecat;
dacă doriți să vă refaceți dinții (mai ales pe cei care sunt așezați în partea din față), coroana ceramică pe suport de zirconiu este mai mult decât ideală deoarece poate înlocui cu mare ușurință dinții naturali datorită proprietaților pe care le deține;
Realizarea coroanelor dentare presupune:
Pentru ca medicul stomatolog sa le poata fixa pe dinte trebuie indeplinite anumite conditii:
-medicul va prepara intr-un anumit fel dintele, operatiune numita slefuire
-dintele respectiv trebuie sa fie sanatos sau corect tratat si sa nu fie mobil
-partea coronara (adica partea vizbila in cavitatea bucala) a dintelui sa fie suficient de rezistenta pentru a sustine lucrarea
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre coroanele dentare nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

IMPLANTUL DENTAR

Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește un dinte lipsă și care redă în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a acestuia. Rata de succes a tratamentului cu implant dentar depășește 98% la nivel global. Cu o îngrijire zilnică adecvată, conform recomandărilor medicului specialist, implanturile dentare pot rezista chiar toată viața!Acest tratament este validat științific cu zeci de ani de cercetare, de aceea este sigur, biocompatibil cu organismul, estetic și funcțional!Datorită îmbunătățirii calității vieții și a impactului major pozitiv asupra aspectului feței, implantul dentar este un tratament din ce în ce mai solicitat de către pacienții edentați
Definitia implantului dentar
O piesa metalica din titan, asemanatoare cu un surub, care se introduce in os pe locul de unde s-a pierdut un dinte, inlocuindu-l pe acesta si astfel reface integritatea arcadei dentare fara afectarea dintilor vecini.
Avantajele implanturilor dentare fata de protezele sau puntile dentare
Din orice perspectiva am privi, implantul dentar reprezinta solutia cea mai buna in cazul dintilor lipsa (unul sau mai multi), atata timp cat starea generala de sanatate a pacientului permite realizarea interventiei.
Estetic – Implanturile dentare arata si se simt ca si cum ar fi dintii proprii. Deoarece implanturile dentare se integreaza in structura osului, se previne pierderea de masa osoasa si retragerea gingiei, fenomene care apar, in timp, la purtatorii de punti si proteze.
Protejarea dintilor “vecini” – prin folosirea implanturilor dentare nu este necesara slefuirea dintilor adiacenti , cum ar fi in cazul unei punti dentare. Din moment ce o buna parte din dinti nu sufera modificari, aceasta se traduce intr-un beneficiu semnificativ pe termen lung pentru sanatatea orala.
Incredere – un implant dentar de calitate iti permite sa vorbesti din nou și sa mananci confortabil, crescand totodata gradul de incredere in sine.
Siguranta – Rata de succes a implanturilor dentare este crescuta si foarte previzibila. Un implant dentar este o optiune excelenta pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti pierduti.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre implantul dentar nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

PUNTILE DENTARE

In urma extractiilor dentare, in cavitatea bucala se produc, in timp, importante modificari care pot perturba grav functiile aparatului dentar. De asemenea, aceste modificari pot complica serios etapele realizarii puntilor dentare – se produce migrarea dintilor
Prevenirea acestor complicatii va fi mult mai eficienta daca puntea dentara se va executa imediat dupa pierderea dintilor.
Puntile dentare sunt lucrari protetice care se folosesc de mult timp in stomatologie. Odata cu progresul stiintei, s-au propus noi solutii de restaurare. Cu toate acestea, puntile sunt folosite pe scara larga si in ziua de azi. S-au imbunatatit considerabil atat tehnicile folosite la conceperea si confectionarea lor, cat si calitatea materialelor din care sunt realizate.
Ca si coroanele dentare, puntile pot fi confectionate din diverse materiale: metlo-ceramice, integral ceramic, zirconiu, ceramic pe suport de zirconiu si puntile pe implanturi.
In cele mai multe cazuri, pretul unei punti dentare se calculeaza inmultind numarul total de elemente ale puntii cu pretul unei coroane dentare realizata din materialul respectiv.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre puntile dentare nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

PROTEZELE DENTARE

Proteza dentara este o lucrare protetica, mobilizabila, realizata din rasini acrilice (gingia falsa, de culoare roz si garnitura de dinti – cat mai aproape de o nuanta naturala; garnitura de dinti poate fi si din compozit sau ceramic)
Protezele dentare sunt de mai multe tipuri:
Proteza totala (indicatie pentru edentatia totala – “pacientul nu mai are nici un dinte” si prezinta contraindicatii relative sau absolute pentru planul de tratament ce include protezarea cu implanturi)
Proteza partiala – se realizeaza cand pacientul are edentatii intercalate, dar mai sunt prezenti suficienti dinti pentru ancorarea protezei.
Avantaje protezelor dentare
Proteza dentara ofera un zambet deosebit, cu aspect natural. Aceasta este realizata din materiale foarte durabile si rezista foarte mult in timp daca ingrijirea lor este corecta. In mod uzual, protezele sunt purtate intre 5 – 10 ani, timp in care pot fi necesare diverse manopere de ajustare. Ele corecteaza si alte probleme, de la fonatie la masticatie, pentru cei mai multi pacienti.
Dezavantajele protezelor dentare
Se stie ca este nevoie de o perioada de adaptare cu protezele. Este necesar sa se insuseasca modul de folosire si sa se depaseasca dificultatile initiale la vorbire (daca exista). In mod obisnuit, faza de adaptare dureaza intre 1-2 saptamani, dificultatile fiind doar temporare. Pot aparea unele iritatii orale sau mici leziuni, dar acestea pot fi cauzate ori de o igiena dentara incorecta sau de faptul ca protezele necesita o usoara adaptare in cabinetul stomatologic
Tesuturile orale (osul si gingia) se modifica pe parcursul duratei de viata a protezelor , astfel incat si daca se vor purta un timp indelungat, ele pot necesita ajustari sau chiar inlocuire. Cu ajutorul unei proteze dentare, o persoana poate obtine doar 15-23% din eficienta masticatorie a unei persoane care isi foloseste dintii naturali. In cazul unei proteze totale superioare (maxilare), cerul gurii (palatul) este acoperit, ceea ce poate duce la o reducere a capacitatii de percepere a gustului alimentelor.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre protezele dentare nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

REMODELAREA DENTARA

Prin remodelare dentara se indeparteaza prin slefuire mici cantitati de smalt pentru a imbunatati aspectul estetic al unui dinte.De multe ori, remodelarea dentara este combinata cu bonding-ul (Bonding-ul dentar este o metoda prin care medicul dentist aplica un material compozit de culoarea dintelui pe una din fetele acestuia cu scopul de a imbunatati aspectul estetic) sau cu alte procedee de estetica dentara, cum ar fi albirea sau aplicarea de fatete.
Remodelarea poate fi folosita pentru a corecta fracturi mici in suprafata smaltului sau pentru a realiza mici modificari privind lungimea, forma sau pozitia dintilor. Se mai poate indica pentru a indrepta dinti usor incalecati sau pentru a scurta dintii extrem de alungiti.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre remodelarea dentara nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

RECONTURAREA GINGIVALA

(vezi foto)
Reconturarea este o manopera chirurgicala prin care se intervine asupra gingiei si, uneori, asupra osului alveolar pentru a crea un contur gingival simetric, obtinand astfel un zambet mai placut si mai atragator.
Remodelarea gingivala se poate indica din mai multe motive:
-daca gingiile acopera prea mult dintii definitivi
-in cazul unui zambet care expune prea mult gingia
-pentru alungirea unor dinti scurti si inestetici
-daca pacientii nu sunt multumiti cu aspectul estetic; este mult mai agreabil ca marginea gingivala sa apara simetrica si regulate
Remodelarea gingivala poate fi combinata cu alte procedee estetice : albirea dintilor sau aplicarea de fatete dentare.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre reconturarea gingivala nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

ENDODONTIA

Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” (camera pulpară și întreg sistemul de canale) pentru eliminarea infecțiilor și protejarea de infecții viitoare.
Tratamentul endodontic din cadrul SMART FAMILY CLINIC este efectuat sub microscop operator si/sau sub lupe de magnificatie.
Dupa ce agentii infectiosi (sau de alta natura) au fost eliminati si dintele a fost in intregime decontaminat, este vitala protectia acestuia impotriva altor agresiuni. Pentru aceasta, canalele radiculare vor fi “sigilate” cu materiale de obturatie specifice.
Obturatia de canal este ultima etapa a tratamentului endodontic. Dupa finalizarea tratamentului endodontic, dintele va fi restaurat cu o obturatie sau o coroana dentara (trebuie sa tinem cont ca un dinte fara nerv are risc mare de fractura).
Semnale că ați putea suferi de o infecție pulpară:
-durere (spontană, pulsatilă, surdă) care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului
-sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați, sau la temperaturi ridicate și scăzute
-durere inexplicabilă la un dinte tratat în trecut
-decolorarea dintelui
-apariția unei umflături în dreptul dintelui
-ganglioni umflați din jurul gâtului și al capului
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre endodontie nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!

CHIRURGIA DENTARA

Aceasta ramura a stomatologiei se preocupa de studierea, prevenirea si tratarea chirurgicala a afectiunilor dento-parodontale, respectiv prin: endodontie, preprotetica, traumatologie dento-parodontala, chirurgie parodontala si implantologie dentara.
Tratamentul chirurgical in cabinet, denumit in domeniu si ”chirurgia mica”, reprezinta toate interventiile din cavitatea bucala care se fac printr-o abordare invaziva pentru rezolvarea afectiuniilor.
Tratamentul chirurgical cuprinde deci, extractiile dintilor irecuperabili (fie ei afectati de carie, boala parodontala sau procese inflamatorii si infectioase netratabile), alungirea dintilor distrusi sub gingie dar care mai pot servi in tratamentul general (reconturare gingivala), excizia chisturilor de la varful radacinii atunci cand tratamentul endodontic a esuat si orice alta manevra inrudita cu cele de mai sus.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre chirurgia dentara nu ezitati sa ne contactati si sa stabiliti o programare!